Voormelding dwarsstroomwaarschuwingen 2017
Intern nr: 2017/00001.  Geldig van 2/01/2017. 
Opgelet: dit bericht is gearchiveerd en niet langer meer geldig.

Bass 1/2017




Vaarweg: Zuidergat km 43.7

Omschrijving: Voormelding dwarsstroomwaarschuwingen 2017

Referte: 71/2008

Vervangt: 1/2016

De Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit publiceert hierbij de voormeldingen dwarsstroomwaarschuwingen voor het jaar 2017.

Deze voormeldingen zijn met data, tijdvensters en inschaling van sterkte waarop de dwarsstroom astronomisch gezien kan optreden, weergegeven in de bijlage bij deze Bass.

In deze dwarsstroomprognose, welke gebaseerd is op het astronomisch getij, zijn effecten van meteorologische omstandigheden niet meegenomen. Deze kunnen nog aanvullende dwarsstroomwaarschuwingen opleveren gedurende het jaar (zie hieronder).

Het Hydro Meteo Centrum bewaakt 6 tot 12 uur van te voren de criteria betreffende het wel of niet uitbrengen van een dwarsstroomwaarschuwing.

Bij een aantal uren wind (4-6 Bf) uit westelijke richting wordt het water in de Westerschelde opgestuwd. Hierdoor kan het voorkomen dat enkele malen per jaar de criteria overschreden worden. Op het laatste moment wordt er dan een waarschuwing voor dwarsstroming uitgebracht.

Bij een aantal dagen oostenwind kan het voorkomen, dat (bij een datum op de lijst) de criteria net niet gehaald worden. De waarschuwing wordt dan ingetrokken.

Omdat de effecten van meteorologische omstandigheden een jaar van te voren nog niet bekend zijn, is de inschatting dat de jaarlijkse lijst voor ongeveer 95 % correct zal zijn.

 

Vlissingen,  2 januari 2017    
     
     
De Rijkshavenmeester Westerschelde,                       De Administrateur-generaal van het Agentschap voor
    Maritieme Dienstverlening en Kust, 
namens deze,   namens deze, 
De GNA adviseur,   De Nautisch Dienstchef GNA 
     
V.H.J. Baetens       M.E. De Cocker
 
     

Deze bekendmaking is tevens te downloaden op www.vts-scheldt.net



Bijlagen:

Naam Omschrijving Grootte
Dwarsstroomprognose 2017.pdf Dwarsstroomprognose 15 kb
Vlaanderen
verbeelding werkt
Het Gemeenschappelijk Nautisch Beheer is een verdragsrechtelijke samenwerking tussen de Vlaamse en de Nederlandse overheid en staat in voor veilig en vlot scheepvaartverkeer in het Scheldegebied.