search
NL
A A A A

Nieuws

MSC Isabella vaart succesvol naar Antwerpen

29/10/19

De MSC Isabella kan 23.656 containers vervoeren. De lengte, 400 meter, is dezelfde als van vorige recordschepen. Het verschil is de breedte: in totaal is het schip 61 meter breed. Dat maakt dat er bovendeks geen 23 maar 24 rijen containers naast elkaar kunnen worden gestapeld.
De komst van deze scheepstypes (MSC Isabella en MSC Gulsun) is al ruim zes weken geleden aangevraagd bij de Gezamenlijke Nautische Autoriteit (GNA) conform Gezamenlijke Bekendmaking 03-2017 ‘Op- en afvaart regeling naar/van Antwerpen’. Volgens deze op- en afvaartregeling heeft MSC de scheepsdossiers aan de GNA overhandigd. De GNA overlegt dan samen met beide Loodswezens en  het Waterbouwkundig Labo of bijkomende simulaties of vereisten nodig zijn. Na grondige analyse bleek dat de schepen qua karakteristieken overeenkomen met de al in het Scheldegebied varende grote containerschepen. De GNA heeft  op basis van de vergelijking besloten dit type schepen toe te laten zonder eerst proefvaarten te doen. De MSC Isabella werd zoals andere grote zeeschepen opgevolgd door de Vessel Traffic Services. Aan boord waren twee zeeloodsen aanwezig voor het zeetraject en twee rivierloodsen voor het riviertraject. In de loop van oktober en begin november komen er twee schepen van het type MSC Gulsun naar Antwerpen.


 

Meer Nieuws
Losgeslagen schip in het GNB-gebied NEW
Toen het schip APL Mexico City vanmiddag (09/12) los sloeg van de kade aan het Deurganckdok in de Antwerpse haven, werd dat onmiddellijk opgemerkt door de Vessel Trafic Services.
read more
Samenwerking én digitalisering zet zich door binnen de nautische wereld NEW
Sinds 2017 werken verschillende leden van de nautische keten van de Westerschelde al samen binnen het zogenaamde 'HavenNeutraal Platform' (HNP).
read more
Flyer binnenvaartpassagiersschepen NEW
read more
Film voor vaarweggebruikers
read more
newsarchive