search
NL
A A A A

Nieuws

MSC Isabella vaart succesvol naar Antwerpen

29/10/19

De MSC Isabella kan 23.656 containers vervoeren. De lengte, 400 meter, is dezelfde als van vorige recordschepen. Het verschil is de breedte: in totaal is het schip 61 meter breed. Dat maakt dat er bovendeks geen 23 maar 24 rijen containers naast elkaar kunnen worden gestapeld.
De komst van deze scheepstypes (MSC Isabella en MSC Gulsun) is al ruim zes weken geleden aangevraagd bij de Gezamenlijke Nautische Autoriteit (GNA) conform Gezamenlijke Bekendmaking 03-2017 ‘Op- en afvaart regeling naar/van Antwerpen’. Volgens deze op- en afvaartregeling heeft MSC de scheepsdossiers aan de GNA overhandigd. De GNA overlegt dan samen met beide Loodswezens en  het Waterbouwkundig Labo of bijkomende simulaties of vereisten nodig zijn. Na grondige analyse bleek dat de schepen qua karakteristieken overeenkomen met de al in het Scheldegebied varende grote containerschepen. De GNA heeft  op basis van de vergelijking besloten dit type schepen toe te laten zonder eerst proefvaarten te doen. De MSC Isabella werd zoals andere grote zeeschepen opgevolgd door de Vessel Traffic Services. Aan boord waren twee zeeloodsen aanwezig voor het zeetraject en twee rivierloodsen voor het riviertraject. In de loop van oktober en begin november komen er twee schepen van het type MSC Gulsun naar Antwerpen.


 

Meer Nieuws
Nautische samenwerking North Sea Port zet forse stap vooruit NEW
Op 06 mei 2020 hebben de Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit, North Sea Port en de nautische dienstverleners bestaande werkafspraken verruimd en geĆÆntensifieerd voor een efficiĆ«ntere scheepvaart
read more
BET bouwt radartoren in Wemeldinge
Expertise in radartorens wordt ingezet voor Defensie
read more
Film voor vaarweggebruikers
read more
newsarchive